ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

Дни на Роботиката е традиционна инициатива на клуба по Роботика към Технически универистет - София, която се провежда всяка година с цел да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Инициативата включва изложение с технологични разработки, работилници и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническите сфери.

Новото в тазгодишното издание на Дни на Роботиката е неговата тематика, която е "ROBO ROYALE" . В рамките на състезателния ден ще бъдат връчени специални награди на няколко робота, които имат максимално доближаващ дизайн до тематиката на изданието.

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ:


Младша възрастова група (от 11 до 18 години);
Старша възрастова група (от 19 до 33 години);

Допуска се участие и с групови разработки, като максимален брой участници в един екип могат да бъдат до 3-ма участника . *Ако в даден екип има един или повече участници, които са на/над 19 год., автоматично проектът попада в старшата възрастова група!

ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА:


Участието в състезанието е напълно БЕЗПЛАТНО!
В състезанието могат участват участници от 11 до 33 годишна възраст.
Участник/Екип може да участва в повече от една категория.
Всеки един проект в състезанито трябва да отговаря на поставения регламент за определената категория, в която участва.
Рашрешено е участието с повече от една разработка.
Във всяка категория ще бъдат връчени първа, втора и трета награда, като се очакват и допълнителни награди.
За всеки проект ще бъде осигурена маса по време на състезанието.
Всеки робот от категориите - Следене на линия, Мини сумо, 3D Лабиринт, Рали състезание и LEGO роботика ще преминат през технически преглед в деня на състезанието.
Цялото състезание е напълно ПРИСЪСТВЕНО!
Участниците, които се класират на първите три места в отделните състезателни категории ще имат предимство при кандидатстване в специалност “АИУТ” във факултета по Автоматика при ТУ-София за учебната 2024/25!

РЕГИСТРАЦИЯ:


Всеки проект в състезанието трябва да се регистрира в системата (РЕГИСТРАЦИЯ), като регистрацията ще бъде отворена от 20 октомври 2023 г. до 13 април 2024 г. След успешно регистриране, проектът автоматичночно получава системен номер, с който ще бъде представляван по време на състеанието!

*Ранната регистрация на проекти приключи на 25ти Февруари. Всички отбори регистрирани до тогава участват в технологичната томбола, като в деня на състезанието е нужно да потвърдят своето участие.


НОЩУВКИ В БАЗАТА НА ТУ-СОФИЯ:


!!!ВАЖНО!!! Тази година специално за всички състезатели и техните ръководителите ще има възможност да бъдат настанени в общежитията на ТУ-София, които се намират в ж.к. Студентски град и в много пряка близост до университета.

Ценоразпис на стаите:
--------------------------------------------

Цена за двойна стая - 30,00 лв. / нощувка (Стаята разполага с две отделни легла с общ санитарен възел);

Цена за самостоятелна стая - 30,00 лв. / нощувка;

За резервации и повече инфо.:
------------------------------------------------------

Tел.: 02 965 3335, имейл - sos@tu-sofia.bg, Сайт - www.tu-sofia.bg/university/78

*Последна редакция на правилата - 29.01.2024 г.


РЕГЛАМЕНТИ ПО КАТЕГОРИИ


Следенето на линия е дисциплина, в която автономен робот се движи по трасе, представляващо черна линия на бял фон, като следва контура на линията. Победител е този, който измине трасето за най-кратко време. Всеки състезател разполага с три опита.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


Мини сумо е дисциплина, в която участват два автономни робота. Те се поставят на тепих, който представлява черен кръг с бял контур, който роботите могат лесно да разпознават. Целта на всеки робот е да изтласка съперника си от тепиха и да остане последен на терена. Роботът трябва да започне да се движи при получен старт сигнал от съдията.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


3D Лабиринт е дисциплина, в която автономен робот тръгва от входа на лабиринта и трябва да намери изхода, като излезе от него. Лабиринтът е изграден от стени с множество кръстовища, като има само един вход и един изход. Победител е роботът, успял да намери изхода и да излезе от лабиринта за най-кратко време. Роботите имат право на три последователни опита, като се взема най-краткото от трите постигнати времена.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


НОВA КАТЕГОРИЯ!!! Роборали е дисциплина, в която автономен робот се движи по затворено трасе с препятствия. Победител е този, който пръв събере 5 точки за най-кратко време. На полето едновременно могат да се пуснат до 4 робота.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


НОВA КАТЕГОРИЯ!!! Роборали е дисциплина, в която робот с дистанционно управление се движи по затворено трасе с препятствия. Победител е този, който пръв събере 5 точки за най-кратко време.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


LEGO Следенето на линия е дисциплина, в която автономен LEGO робот се опитва да финишира по трасе, представляващо черна линия на бял фон. Победител е този, който измине две обиколки на трасето за най-кратко време.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


НОВA КАТЕГОРИЯ!!! LEGO Мини сумо е дисциплина, в която участват два автономни LEGO робота. Те се поставят на тепих, който представлява черен кръг с бял контур, който роботите могат лесно да разпознават. Целта на всеки робот е да изтласка съперника си от тепиха и да остане последен на терена. Роботът трябва да започне да се движи при получен старт сигнал от съдията.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА


В категория иновативни решения се допускат участници с лични разработки, проекти, софтуери или StartUp идеи. Основно изискване към тях е да имат технологични решения. Оценяването на проектите в тази дисциплина се извършва от компетентно жури по зададени критерии.


ИЗТЕГЛИ РЕГЛАМЕНТА