ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ

Дни на Роботиката е традиционна инициатива на клуба по Роботика към Технически универистет - София, която се провежда всяка година с цел да се насърчи и мотивира развитието на роботиката и иновациите в областта на технологиите. Инициативата включва изложение с технологични разработки, работилници и състезания, които са ориентирани към студенти, ученици и хора с интереси в техническите сфери.

Новото в тазгодишното издание на Дни на Роботиката е неговата тематика, която е "ROBO ROYALE" . В рамките на състезателния ден ще бъдат връчени специални награди на няколко робота, които имат максимално доближаващ дизайн до тематиката на изданието.

ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ:


Младша възрастова група (от 11 до 18 години);
Старша възрастова група (от 19 до 33 години);

Допуска се участие и с групови разработки, като максимален брой участници в един екип могат да бъдат до 3-ма участника . *Ако в даден екип има един или повече участници, които са на/над 19 год., автоматично проектът попада в старшата възрастова група!

ОБЩИ УСЛОВИЯ И ПРАВИЛА:


Участието в състезанието е напълно БЕЗПЛАТНО!
В състезанието могат участват участници от 11 до 33 годишна възраст.
Участник/Екип може да участва в повече от една категория.
Всеки един проект в състезанито трябва да отговаря на поставения регламент за определената категория, в която участва.
Рашрешено е участието с повече от една разработка.
Във всяка категория ще бъдат връчени първа, втора и трета награда, като се очакват и допълнителни награди.
За всеки проект ще бъде осигурена маса по време на състезанието.
Всеки робот от категориите - Следене на линия, Мини сумо, 3D Лабиринт, Рали състезание и LEGO роботика ще преминат през технически преглед в деня на състезанието.
Цялото състезание е напълно ПРИСЪСТВЕНО в 12-ти учебен блок на ТУ-София!
Участниците, които се класират на първите три места в отделните състезателни категории ще имат предимство при кандидатстване в специалност “АИУТ” във факултета по Автоматика при ТУ-София за учебната 2024/25!

РЕГИСТРАЦИЯ:


Всеки проект в състезанието трябва да се регистрира в системата (РЕГИСТРАЦИЯ), като регистрацията ще бъде отворена от 20 септември 2023 г. до 20 април 2024 г. След успешно регистриране, проектът автоматичночно получава системен номер, с който ще бъде представляван по време на състеанието!

*Всеки проект, който се регистира до 25 февруари 2024 участва автоматично в технологичната томбола на състезанието.
Като изистването е в деня на състезанието да потвърдите своето участие!

*Последна редакция на правилата - 20.09.2023 г.